Testimonials van Cursisten met burn-out, CVS, fibromyalgie en HSP na slechts 30u basiscursus eutonie ...

In onze huidige maatschappij krijgen we steeds meer te maken met stress. De ene mens is er gevoeliger voor dan de andere. Wanneer je lichaam zich niet telkens weer kan ontspannen en recupereren ontstaat er een chronische toestand van stress. Als dit te lang aanhoudt verschijnen er  allerlei klachten waardoor je steeds minder kan functioneren en genieten.  Je voelt  je  uiteindelijk opgebrand, dit noemt men BURN-OUT.

Mensen die een burn-out meemaken zijn zichzelf als het ware voorbijgelopen. Eutonie biedt een weg terug naar zichzelf. Een weg naar rust, weldaad, naar leren leven met wat er is.  Eenvoudigweg door een juister lichaamsbesef, een besef van zichzelf, gesteund door de grond.

Verscheidene eutoniepedagogen hebben persoonlijke ervaring met burn-out, chronisch vermoeidheidssyndroom (CVS-ME), fibromyalgie (chronische spierspanningspijn), hoog sensitiviteit (HSP) en vonden met Eutonie een uitweg.

Ik voel me goed in mijn vel.

“Ik voel me letterlijk ‘goed in mijn vel’. Dat maakt dat ik dankbaarder ben voor de kleine dingen in het leven. Ik zie alles veel rooskleuriger, ben nu veel positiever ingesteld. Ik voel me ook meer vrouw, draag nu met veel plezier kleedjes.

Veronique, 42 jaar

“Over het algemeen voel ik me veel rustiger, en ik hoor van de mensen rond mij dat ik dat ook uitstraal.“ 

Catherine, 44jaar

“Via Eutonie kan ik mijn lichaam gewoon laten zijn wat het is, en dat voelt zo goed! Het valt me op hoe ik veel soepeler en relaxer stap en loop.” 

Kristine,  46 jaar

Ik slaap veel beter.

“Ik slaap ook veel beter. Tot voor kort werd ik om de 2 uur wakker. Sinds de cursus slaap ik aan één stuk door tot 6u en dan doe ik een half uurtje mijn Eutonie-oefeningen. Ik heb twee tennisballen bij mijn bed liggen en mijn twee kinderen van 4 en 5 doen zelfs al wat Eutonie mee en hebben er deugd van.”

Gertje, 39 jaar

Ik beweeg veel slimmer...

“De korte toelichtingen bij het skeletmodel waren heel interessant, ik heb er veel mee bijgeleerd over mijn eigen lichaam. Nu beweeg ik veel slimmer.” 

Isabelle, 29 jaar

Een lichaams-verantwoorde manier van bewegen...

“Eutonie is een lichaamsverantwoorde manier van bewegen die volgens mij quasi iedereen kan beoefenen, ook als je problemen hebt met je spieren en gewrichten. Zeker dan. Het geeft rust, waardoor ook energie. Het zet je bewust in de ruimte, versoepelt je weg zowel naar binnen als naar buiten.” 

Inge, 35 jaar

“Het strafste vind ik wat het met mijn handen gedaan heeft. Ik heb al lange tijd reuma en dat gaf me veel pijn in mijn handen. Na vier opeenvolgende dagen met oefeningen die uitnodigen tot voelen en ervaren, met en zonder materialen, is de pijn wég!

Linda, 38jaar

Ik ben meer in balans.

“Ik was hiervoor altijd maar bezig, van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat. Tijdens de cursus kom ik helemaal tot rust. Ik voel hoe ik dit kan meenemen in mijn dagelijks leven.”

Hilde, 42 jaar

“Ik was een soort emo-eter, kon plots snakken naar zoetigheid, dronk ook veel Cola. Tijdens de cursus gunde ik me nog één Cola’tje tijdens de lunch. Nu merk ik dat ik totaal niet meer hunker naar snoep. Ik heb gewoon geen zin meer in Cola.”

Lynn, 30 jaar

“Ik had dit nodig! Nu sta ik in mijn center, meer nog dan voor mijn burn-out. Dit is zo cruciaal om er weer voor anderen te kunnen zijn.”

Jean, 48 jaar

“Ik zat helemaal vast sinds mijn burn-out. Mijn psychologe had het over mijn innerlijke kind, maar ik kon daar moeilijk bij komen. Deze afgelopen weken heb ik mijn veerkracht terug gevonden, ik voel nu dat speelse, waarvan ik dacht dat ik het was kwijt geraakt na mijn kinderjaren. Ik ben blij dat ik dit gedaan heb!”

Edith, 50 jaar

Eigen kracht ontdekken.

“Sinds de burn-out leek het alsof ik in een diepe put zat. Door Eutonie ben ik eruit geraakt, heb ik mijn eigen kracht ontdekt.”

Tasha, 51 jaar

bewust van mezelf...

“Ik ben me veel bewuster van mezelf! Meermaals per dag besef ik nu dat ik ergens spieren opspan en dan kan ik daar ontspannen zoals Eutonie me heeft geleerd. Zelfs als ik niets aan het doen ben span ik spieren op heb ik gemerkt.”

Miranda, 39 jaar

“De mensen in mijn omgeving merken op dat ik beter mijn grenzen kan stellen, dat ik opkom voor mezelf.”

Anna, 60 jaar